facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πήραν 5,4 δισ. για χαμηλότοκα δάνεια για τις επιχειρήσεις

Χαμηλότοκα δάνεια ως 5,4 δισ. ευρώ θα μπορούν να δώσουν οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες (Εθνική Πειραιώς, Alpha και Eurobank) στο άμεσο μέλλον. Ηδη οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, άντλησαν το προαναφερόμενο ποσό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του προγράμματος TLTRO.
Συνολικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες άντλησαν 82,6 δις. ευρώ άντλησαν οι τράπεζες από την πρώτη από τις 8 φάσεις των στοχευμένων πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης της (TLTRO) της ΕΚΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.
Οι αναλυτές πάντως ανέμεναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να αντληθούν περίπου 150 δισ. ευρώ.
«Η συμμετοχή των τραπεζών στον φτηνό δανεισμό που παρείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν χαμηλή, αλλά οι τράπεζες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία το Δεκέμβριο, να ζητήσουν ρευστότητα η οποία δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.
«Πολλές τράπεζες δίστασαν να συμμετάσχουν ενδεχομένως επειδή φοβήθηκαν ότι μπορεί να στιγματιστούν ως αδύναμες καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των στρες τεστ της ΕΚΤ» συνεχίζει το πρακτορείο.
Newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news