facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Με 42 κατά πέρασε το άρθρο του αντιρατσιστικού για τις γενοκτονίες

Με 54 βουλευτές να τάσσονται υπέρ και 42 κατά, υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Πρόκειται για αυτό που περιλαμβάνει και τη διάταξη για τις γενοκτονίες κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Πόντιοι, Αρμένιοι και Μικρασιάτες).

Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με εξαίρεση την Μαρία Ρεπούση που καταψήφισε, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι. Τρεις επέλεξαν το «παρών», οι Γρηγόρης Ψαριανός, Mίμης Ανδρουλάκης και Βύρων Πολύδωρας.

Το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προβλέπει την ποινικοποίηση των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται είτε με την επιδοκιμασία είτε με την κακόβουλη άρνηση και τον ευτελισμό της σημασίας του Ολοκαυτώματος αλλά και τον Γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων.

Επίσης, υπερψηφίστηκε και το άρθρο 1 του νομοσχεδίου (με 58 υπέρ, 10 κατά και 31 παρών), με το οποίο ορίζονται οι προϋποθέσεις για την ποινική αξιολόγηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως και το άρθρο 3 (με 60 υπέρ, 10 κατά και 29 παρών), το οποίο διευρύνει την τιμωρία και τις ποινές για τα αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας και μέσω διαδικτύου.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news