facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κομπίνα-μαμούθ 2 εκατ. ευρώ με λογιστικό γραφείο - Ευθύνες σε ΚΕΠ και ΙΚΑ

Λογιστικό γραφείο της Κω φέρεται να εισέπραττε χρήματα από επιχειρηματίες για να διευθετεί τις υποχρεώσεις τους προς Ταμεία και Εφορία, οι οποίοι τελικά βρέθηκαν να χρωστούν πολλαπλάσια αφού οι οφειλές τους δεν είχαν τακτοποιηθεί.
Στις μηνύσεις που έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί – είτε ατομικά, είτε ομαδικά – από 30 περίπου επιχειρηματίες, υπολογίζεται ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα γράφει η Δημοκρατική.
Μάλιστα, οι αγωγές στρέφονται εκτός των υπευθύνων του λογιστικού γραφείου και κατά του τοπικού ΚΕΠ, του ΙΚΑ και του αστυνομικού τμήματος, καθώς οι υπηρεσίες τους εξέδωσαν ή αποδέχθηκαν έγγραφα που φέρονται είτε να είχαν πλαστογραφηθεί είτε να μην είναι τα κατάλληλα για να γίνουν οι σχετικές διοικητικές πράξεις.
Σε μία από τις αναφερόμενες στο δημοσίευμα περιπτώσεις επιχειρηματίας φέρεται να έδωσε στο λογιστικό γραφείο συνολικά 12.600 ευρώ για κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών της επιχείρησής του, βρέθηκε να χρωστάει 26.400 ευρώ. Ο επιχειρηματίας δεν ειδοποιήθηκε ποτέ για τις εις βάρος του εκδοθείσες αποφάσεις του ΙΚΑ, καθώς άλλοι τις παρέλαβαν με πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις. Μάλιστα, ούτε οι εξουσιοδοτήσεις αυτές ανέφεραν σαφώς την παραλαβή των εν λόγω αποφάσεων, γεγονός που αφήνει περιθώριο σε αυτούς που τις θεώρησαν αρκετές για να παραδόσουν τα σχετικά έγγραφα.
Σε μία από τις εξουσιοδοτήσεις, ημερομηνία γεννήσεως του του επιχειρηματία αναγράφεται το 2011 (αντί του ορθού 1977), δηλαδή βεβαιώθηκε, ότι εμφανίστηκε με την αστυνομική του ταυτότητα και «υπέγραψε» νήπιο 3 ετών, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
Σε άλλη περίπτωση, πολίτης κατέβαλε στο γραφείο 6.125 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές και βρέθηκε με χρέη 8.375 ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην εξουσιοδότηση που εκδόθηκε από το ΚΕΠ αναφέρεται παλαιότερο δελτίο ταυτότητας, ενώ το θύμα έχει εκδόσει νεότερο.
Ο δικηγόρος των θυμάτων, σύμφωνα με την Δημοκρατική, συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος του είπε ότι θα «παγώσουν» οι διαδικασίες κατασχέσεων, επιβολής προστίμων κτλ μέχρι να εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news