facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ποιους η ΔΕΗ θα "επιστρέψει" από 100 - 400 ευρώ μέσω των λογαριασμών ρεύματος

Επιστροφές χρημάτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, θα λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα. Τη ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και η επιστροφή μέσω των λογαριασμών ρεύματος θα είναι από 100 έως 400 ευρώ.

Η ρύθμιση προβλέπεται ήδη στην νομοθεσία ως ανταποδοτικό τέλος σε νοικοκυριά περιοχών που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα. Σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος, ο αριθμός των οικισμών αυτών που φιλοξενούν αιολικά πάρκα είναι 270 σε όλη την Ελλάδα ενώ το μέτρο αυτό θα αφορά τουλάχιστον 100.000 νοικοκυριά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Μανιάτης, σε συνέντευξη του είπε ότι η επιστροφή χρημάτων αυτόματα από την ΔΕΗ στα περίπου 100.000 σπίτια που βρίσκονται στους σχεδόν 272 οικισμούς της περιφέρειας ως ανταποδοτικό τέλος ενώ η επιστροφή θα είναι μεσοσταθμικά από 100 ως 400 ευρώ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα σπίτια που ανήκουν σε οικισμούς που διαθέτουν αιολικά πάρκα θα επιστραφούν μεσοσταθμικά απο 100 εώς 400 ευρώ »

Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση όπου θα καθορίζει τις περιοχές και την κλίμακα που θα ορίζει το ύψος του ανταποδοτικού τέλους

Μιλώντας για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων που θα υπογραφούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από σχετικές επενδύσεις και περιέγραψε το πώς θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα έσοδα από αυτές.

«Το 70% από αυτές τις επενδύσεις θα διοχετευτεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «ένα μικρό μέρος των εσόδων αυτών θα διατεθεί για χορηγίες προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στον κλάδο των υδρογονανθράκων».

Ο κ.Μανιάτης εξήγησε ότι φέτος δόθηκαν 120 τέτοιες υποτροφίες σε φοιτητές για τους οποίους θα ανοίξουν θέσεις εργασίας όταν θα γίνουν οι επενδύσεις πραγματικότητα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news