facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» έγινε κόμμα

Την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ», η οποία και επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, αποφάσισαν τα μέλη του.

«Το «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ» αποτελείται από τους ανθρώπους που φέρουν ατόφια την ιστορία, τις αγωνιστικές παραδόσεις και το όραμα του Κινήματος. Οι εν λόγω αγωνιστές έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία και εξάπλωσή του Κινήματος Δεν Πληρώνω, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη θεωρητική και προγραμματική του ανάπτυξη και έχουν στελεχώσει με επιτυχία και συνέπεια όλες τις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες και τις πρωτοπόρες δράσεις του την τελευταία 5ετία. Έχουν επίσης καταφέρει να οδηγήσουν το Κίνημα σε σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών καθώς οι εκλογικές μάχες του 2012, στις οποίες λάβαμε περί τις 60.000 ψήφους (Μάιος 2012), ανέδειξαν το Κίνημά μας σε ανερχόμενη πολιτική δύναμη με βαθιά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία.

Πρωτοστατούμε στον τιτάνιο πολυετή αγώνα ενάντια στα διόδια και στο καθεστώς διαπλοκής κράτους-μεγαλοεργολάβων. Δίνουμε καθημερινά την μάχη για να μη μείνει κανένα φτωχό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό και για το σκοπό αυτό έχουμε προχωρήσει σε χιλιάδες επανασυνδέσεις πανελλαδικά. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Υγείας, στο κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης των συμπολιτών μας στα δημόσια νοσοκομεία. Διεκδικούμε ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έχουμε οργανώσει δράσεις ενάντια στα πανάκριβα εισιτήρια και στο θεσμό των ελεγκτών-κεφαλοκυνηγών (δράσεις αποκλεισμού ακυρωτικών, εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των επιβατών στα ΜΜΜ κ.λ.π). Είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στους πλειστηριασμούς, καθώς έχουμε αποτρέψει πολλούς πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών συμπολιτών μας λόγω αδυναμίας εξόφλησης χρεών.

Έχουμε διοργανώσει ημερίδες ενημέρωσης σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και έχουμε συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση της πάλης του λαού μας ενάντια στους τοκογλύφους-τραπεζίτες. Έχουμε δώσει δυναμικά και οργανωμένα το «παρών» σε κάθε μεγάλη μάχη του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος την τελευταία 5ετία, καθώς έχουμε πρωτοστατήσει στις μεγάλες διαδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, των απεργών του ΜΕΤΡΟ, των κατοίκων της Κερατέας και του Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ των μεγαλοεργολάβων, των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στους χρυσοθήρες, των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, στον αντιφασιστικό αγώνα, στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του Ελληνικού, των αιγιαλών και συνολικά της δημόσιας περιουσίας.

Η απόφασή επανίδρυσης του Κινήματος μας, ήρθε ως φυσική συνέπεια της άρνησής μας να συναινέσουμε στο «βίαιο» μετασχηματισμό του Κινήματος Δεν Πληρώνω από ένα υγιές, βαθιά δημοκρατικό και μετωπικό κίνημα, «χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους», σε ένα ακόμη μικρομάγαζο αρχηγικού τύπου με ισόβιους αξιωματούχους, αντιδημοκρατικές διαδικασίες και σεχταριστική νοοτροπία.

Η ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ», κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ιδρυτικές αρχές και αξίες καθώς και τον πυρήνα της ιδεολογίας του Κινήματος που χτίζουμε εδώ και 5 χρόνια και διαγράφει μία λαμπρή και πρωτοφανή πορεία αγώνων στη χώρα μας.

Το νέο καταστατικό μας, διασφαλίζει τη δημοκρατικότητα στη λήψη των αποφάσεων, την ανακλητότητα στις θέσεις ευθύνης και την ισότιμη συμμετοχή όλων στις δραστηριότητες και στις διαδικασίες του Κινήματος.

Στα πλαίσια της πολιτικής, προγραμματικής και ακτιβιστικής μας αναβάθμισης, πραγματοποιούμε εδώ και αρκετούς μήνες σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και δράσεις οι οποίες καθορίζουν το στίγμα της επόμενης μέρας και αποτελούν τη φυσική συνέχεια του διαρκούς πολυμέτωπου αγώνα μας.

Με το νέο μας εγχείρημα, ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην εξωστρέφεια, στην ενότητα, στη συντροφική αλληλεγγύη και στη δημιουργία ενιαίων μετώπων, εξ’ου και η επωνυμία «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ». Η μετωπική πολιτική μας εκφράστηκε ανάγλυφα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις οποίες οι πρωτεργάτες του Κινήματός μας, συμμετείχαν σε μετωπικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια τα οποία κατέγραψαν πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Η δημιουργία ενιαίων μετώπων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο είναι απαραίτητη όσο ποτέ τη δεδομένη χρονική περίοδο, που η κυρίαρχη τάξη συσπειρώνεται για να εντείνει την επίθεσή της στον ελληνικό λαό και να διαιωνίσει την επικυριαρχία της. Η προσπάθεια του«ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ» προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενιαίων μετώπων συνίσταται πρώτα και κύρια στη διαρκή μας πάλη για την επίτευξη πλατιάς λαϊκής συμμαχίας η οποία θα αντιπαλέψει την οικονομική ολιγαρχία και τους πολιτικούς υπηρέτες της και παράλληλα στη συσπείρωση των πρωτοπόρων πολιτικών δυνάμεων και όλων των αγωνιστών που πρωτοστατούν στους αγώνες προάσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Όραμά μας μία νέα κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο».

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news