facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Χρ. Λαζαρίδης: «Δεν έφτιαξα εγώ τον ΕΝΦΙΑ», «έρχονται κι άλλες διορθώσεις»

Αισιοδοξία σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος παράλληλα αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό του θαυμαστή και του πατέρα του ΕΝΦΙΑ.

Στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στη διαμόρφωση του νέου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, λέγοντας: «Εγώ καταρχήν δεν έφτιαξα τον ΕΝΦΙΑ. Έχω τρία παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα από αυτά. Εγώ κλήθηκα σε 2-3 περιπτώσεις που είχε προκύψει μεγάλο πρόβλημα να βρω μια λύση. Εάν ήταν καλό, θα χρειαζόταν να παρέμβει ο καθένας να βρει λύση; Αγωνίζομαι και τώρα να διορθωθεί, περαιτέρω να διορθωθεί από ό,τι ήδη διορθώθηκε».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το λάθος στον υπολογισμό του φόρου επισήμανε ότι «πρώτα πρέπει να διορθώσεις το λάθος, να ανακουφίσεις τον κόσμο, να δεις και τι άλλες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε μια ιδέα για το ποιοι φταίνε, αλλά προέχουν οι διορθώσεις του φόρου οι οποίες θα κατατεθούν την άλλη εβδομάδα στη Βουλή γιατί έχουν βρεθεί ακόμη δυο τρία πράγματα» και διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση για τα ξενοίκιαστα ακίνητα.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «πάμε στο Παρίσι και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πετύχουμε πράγματα, όχι για να μας ελεήσει ο Μεγαλοδύναμος».

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και πως η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, είπε ότι πριν από λίγους μήνες η αντιπολίτευση αμφισβητούσε την ικανότητα της συγκυβέρνησης να βρει 151 βουλευτές, ενώ τώρα πλέον μιλά για 180. «Είναι αρκετά πιθανό να εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι πολύ πιο πιθανό τώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές από ό,τι ήταν πριν δυο μήνες, και πολύ περισσότερο από ό,τι ήταν πριν έξι μήνες» εξήγησε. Μάλιστα, σε ερώτηση αν έχει εισηγηθεί στον κύριο Σαμαρά πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Θεός φυλάξοι».

eklogika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news