facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΙΚ: Δεν ισχύουν τα περί ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ

Στη διάψευση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη (ΕΣΕΕ) ο οποίος αναφερόμενος σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αποκάλυψε «σκέψεις της κυβέρνησης» για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ περί σχεδίου καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών διευκρινίζει ότι «τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο η ανακοίνωση αποσαφηνίζει κατηγορηματικά ότι «το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα».

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για κυβερνητικά σχέδια καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ ή μείωσης του συντελεστή στο 13% σε ορισμένους κλάδους.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός στον υπουργό, ότι αν πάμε σε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 18 με 19% δεν θα μπορούν να υπάρχουν οι σημερινές εξαιρέσεις, όπως στα τρόφιμα ή τα νησιά. Από την άλλη, ο υπουργός εξετάζει και το σενάριο να παραμείνει ο ΦΠΑ ως έχει, αλλά να πέσει στην οικοδομή στο 13%» σημείωσε ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή του συνάντηση με τον κ. Χαρδούβελη.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news