facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Καταβάλλονται προσπάθειες το προνοιακό επίδομα να γίνει μηνιαίο»

Διευκρινίσεις για την καταβολή του οικογενειακού, του προνοιακού επιδόματος αλλά και την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ANT1.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, περίπου στο πρώτο 20ήμερο του Οκτώβρη αναμένεται να λάβουν την τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος οι δικαιούχοι του, ενώ θα γίνει και εξόφληση σε όσους δεν έχουν πάρει τις προηγούμενες δύο δόσεις.

Όσον αφορά στα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται από τους κατά τόπους δήμους της χώρας, τόνισε ότι αυτά θα δοθούν περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει μηνιαία η καταβολή του προνοιακού επιδόματος, το οποίο τώρα λαμβάνεται κάθε δίμηνο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι, για να γίνει εφικτό αυτό, θα πρέπει να συντονιστούν οι τρεις φορείς: αυτός που εκπροσωπεί ο ίδιος, δηλαδή το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και το αρμόδιο, καθώς και οι δήμοι.

Σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκινά από ορισμένους δήμους και περιφέρειες το φθινόπωρο, επεσήμανε ότι αφορά στο 7% του πληθυσμού και ότι στα απαιτούμενα κριτήρια δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν το τεκμαρτό, αλλά το πραγματικό εισόδημα του κάθε αιτούντος.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα δίνεται πιλοτικά μέχρι τα μέσα του 2015, οπότε θα οριστικοποιηθεί, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και άμεσα σχετιζόμενο με ένταξη του δικαιούχου σε άλλα προγράμματα που έχουν ως σκοπό την κοινωνική και εργασιακή του επανένταξη.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news