facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σάλος από δημοσίευμα περί ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ - Διαψεύδει ο Βρούτσης

Kατηγορηματική διάψευση από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση για δημοσίευμα που ανέφερε σχέδιο ξαφνικού θανάτου στον ΟΑΕΔ. Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα ήταν αρνητικές με το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει την ύπαρξη του οργανισμού και τους ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να ζητούν εξηγήσεις!

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Η εφημερίδα των Συντακτών”, άναψε... φωτιές στην κυβέρνηση, καθώς κάνει λόγο για ενδεχόμενο πλάνο κατάργησης του ΟΑΕΔ.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με επίσημη δήλωσή του:

«Μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό ανυπόστατο δημοσίευμα περί «σχεδίου ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ».

Ουσιαστικά πρόκειται για «κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Κάτι παρόμοιο είχε γραφτεί πρόσφατα και από την γερμανική εφημερίδα Bild, προκαλώντας σάλο.

Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά: αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας.

Τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς για την πατρίδα μας, εκτός από περίεργο είναι και ύποπτο που κάποιοι προσπαθούν με ανύπαρκτα επικοινωνιακά εφευρήματα να δηλητηριάζουν την Κοινή Γνώμη».

"Η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους"

Το ΠΑΣΟΚ με σχόλιο του γραφείου Τύπου του, τονίζει ότι η προστασία του ΟΑΕΔ είναι πάγια θέση κόμματος. Τη θέση αυτή υπογράμμιζε το ΠΑΣΟΚ και με σχόλιο του στις 14 Αυγούστου, «με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ».

Αναλυτικά, στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ΟΑΕΔ, τονίζεται:
«Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στις 14 Αυγούστου, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αφορά και στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών».

Άμεσα διευκρινίσεις ζητά η ΔΗΜΑΡ από τον αρμόδιο Υπουργό. «Τα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ απαιτούν άμεσα διευκρινίσεις και διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
«Η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ θα αποτελέσει μια πράξη ακραίου νεοφιλελευθερισμού, στην οποία η ΔΗΜΑΡ είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, η επιδοματική πολιτική, καθώς και οι πολιτικές απασχόλησης απαιτούν στρατηγικό σχεδιασμό και είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας για ένα συντεταγμένο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στρατούλης: "Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση"

Απάντηση από τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση για το «αν η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν τον ξαφνικό "θάνατο", δηλαδή την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ» ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Στρατούλης, η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους, για να στηριχθεί η καταρρέουσα λόγω των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών οικονομική βάση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Επίσης, προσθέτει, η μεταφορά και η διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων που στηρίζουν τις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο ιδιοτελείς στόχους μεγάλων κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων και θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση την ήδη πρωτοφανώς υψηλή ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο κ. Στρατούλης, «προειδοποιεί την κυβέρνηση, "ούτε να το σκέφτεται" να προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της, έχει εκτινάξει την ανεργία σε ουράνια ύψη».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news