facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Επικίνδυνο φορτίο με 56 τόνους τοξικά απόβλητα εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο

Φορτίο με 56 τόνους υδράργυρου εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο -Πώς γινόταν η μεταφορά από τη Γερμανία στη χώρα μας

Υπόθεση παράνομης μεταφοράς στην Ελλάδα 56 τόνων επικίνδυνων αποβλήτων υδραργύρου, εντόπισαν οι ελεγκτές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Πίσω από την υπόθεση που έχει σημάνει «συναγερμό» στην Ελλάδα κρύβεται γερμανική εταιρεία.

Τα απόβλητα βρέθηκαν σε αποθήκες μεταφορικής εταιρείας στην Αττική (Ασπρόπυργο), ενώ προκειμένου, μάλιστα, να μην αποκαλυφθεί η παράνομη διακίνηση, η γερμανική εταιρία δεν έκλεινε απευθείας την μεταφορά αλλά μέσω τρίτων, με την ένδειξη «επικίνδυνο εμπόρευμα».

Η αποκάλυψη έγινε μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ότι εταιρεία που διαθέτει στη Γερμανία εγκαταστάσεις αποθήκευσης αποβλήτων υδραργύρου, αντί να μεριμνά για την ασφαλή διαχείριση-καταστροφή τους, εξάγει τα απόβλητα στο εξωτερικό.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στο ΥΠΕΚΑ, όπου μετά από αυτοψία από επιθεωρητές της ΕΥΕΠ που διενεργήθηκε στις 18 Αυγούστου στις εμπλεκόμενες εταιρείες στην Ελλάδα διαπιστώθηκε μεταφορά και αποθήκευση του αποβλήτου, ποσότητας περίπου 56 τόνων, σε αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ η διακίνηση του αποβλήτου έγινε με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες που επιβάλλει ο κανονισμός για τη διασυνοριακή μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν ήδη ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές, ενώ σε συνεννόηση με τις γερμανικές αρχές «θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή διαχείριση της ποσότητας των αποθηκευμένων αποβλήτων υδραργύρου».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news