facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

Αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία μετρούν τους τελευταίους μήνες ζωής, μετά από 36 χρόνια.

Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να προχωρήσει στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το επόμενο έτος.

Πλέον η ΓΓΔΕ γνωρίζει τι έχει ο κάθε φορολογούμενος, ενώ μπορεί από το ύψος των ετήσιων δαπανών του να συμπεράνει το πραγματικό ελάχιστο εισόδημα του.

Τα εισοδήματα των φορολογουμένων από το 2015 θα προσδιορίζονται βάσει των πραγματικών δαπανών και όχι τεκμαρτά. Η λεγόμενη αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας έχει γίνει πλέον εύκολη υπόθεση για τους ελεγκτές, καθώς όλα τα δεδομένα είναι πλέον ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνεται πλέον με ετήσια στοιχεία από επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα πλαστικής χειρουργικής, πανεπιστήμια, κολέγια, σχολές, σχολεία, εταιρίες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση και ήδη από πέρσι στέλνουν λεπτομερή ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών τους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news