facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τρόικα: «Ξεχάστε τις 100 δόσεις για χρέη σε εφορία και Ταμεία»

Μπλόκο στο σχέδιο της κυβέρνησης για ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με την χορήγηση έως και 100 δόσεων, βάζει η τρόικα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα γραφεία των εκπροσώπων των δανειστών κάνουν λόγο για απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ποντάρει στο συγκεκριμένο σχέδιο για να πάρουν «ανάσα» από τον Σεπτέμβριο χιλιάδες οφειλέτες. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας περισσότεροι από 3,3 εκατ. φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία αλλά και 1,2 εκατ. ασφαλισμένοι που χρωστάνε στα Ταμεία, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους σε 24 έως 100 δόσεις και με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ, ανάλογα πάντα με το ύψος της οφειλής.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της ΕΕ φαίνεται να μην επικροτούν το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ενώ ο Πολ Τόμσεν από πλευράς ΔΝΤ το απέρριψε εντελώς.

Κι όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ το μήνα και είναι πλέον θέμα χρόνου να ξεπεράσουν τα 70 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν καταθέτει τα όπλα και θα θέσει εκ νέου το θέμα στη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να πετύχει τη συναίνεση της τρόικας αν όχι σε 100 δόσεις στις περισσότερες δυνατές, αν και οι δανειστές εκτιμούν ότι μια ευνοϊκή ρύθμιση θα θεωρείτο χαριστική και θα οδηγούσε κι άλλα φυσικά πρόσωπα και εταιρείες να μην πληρώνουν τα χρέη τους.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news