facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Σαμαράς

«Τώρα προχωρούμε σε συμψηφισμό οφειλών, όχι μόνο από και προς το δημόσιο αλλά και ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα, οφειλών που αφορούν στο ΦΠΑ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, και των κ.κ. Φ.Σαχινίδη και Χ. Πρωτόπαππα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε σημαντικότατη εξομάλυνση της αγοράς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σε πρώτη φάση ο συμψηφισμός θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο έως 500.000 ευρώ ετησίως. Σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθεί και σε επιχειρηματίες με ετήσιο τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ.

«Με το έως τώρα σύστημα η ασυνέπεια του κράτους μπορούσε να μπλέξει και συνεπείς επιχειρηματίες. Με το νέο σύστημα, δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο,ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών. Δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ ούτε καθυστερούν οφειλές, αντίθετα εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής», σημείωσε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας πως το σχετικό μέτρο θα νομοθετηθεί σύντομα, θα εφαρμοστεί το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε πως θα καταργηθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ το οποίο δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το Δημόσιο».

Σχετικά με τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι έως το τέλος του 2014, το ποσό των οφειλών θα έχει μειωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, επίσης, ότι έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαντικά ποσά που έχουν επιστραφεί από εγκληματικές δραστηριότητες και διατίθενται για ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Τέλος, αναφερόμενος στις αδρανείς καταθέσεις και τις σχολάζουσες κληρονομιές, είπε ότι για πρώτη φορά, ύστερα από 100 χρόνια, δημιουργείται ένα πλαίσιο και αξιοποιούνται χρήματα, ενώ για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από το δημόσιο ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί 54 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ανακτηθεί το 70% αυτών.


newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news