facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στο ν/σ για την «μικρή ΔΕΗ»

Την αντίδρασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της Η ΓΕΝΟΠ στην κατάθεση αργά το βράδυ της Δευτέρας του νομοσχεδίου για την «μικρή ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ικανοποίησε τις απαιτήσεις των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων με την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», την απόσχιση δηλαδή του 30% του παραγωγικού δυναμικού , των υπηρεσιών και της λειτουργίας της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της.

Επίσης η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κυβέρνηση παραδίδει σε κερδοσκοπικά συμφέροντα τεράστιες δημόσιες εκτάσεις γης πλούσιες σε κοιτάσματα λιγνίτη καθώς και παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές με κίνδυνο δημιουργίας φεουδαρχικών καταστάσεων.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση, λεηλατεί την ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Επιχείρησης.

Ακόμη τονίζει ότι η προβλεπόμενη μεταφορά του προσωπικού στη νέα εταιρεία καταργεί σκανδαλωδώς και «πραξικοπηματικά» όλα τα νομοθετικά κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – Κλάδος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΗΕ) καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας με αυτό η κυβέρνηση θέτει εμπόδια στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών,ειδικά των πιο αδύναμων, όπως τονίζει, στο βασικό κοινωνικό αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news