facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Έληξε η απεργία των φραμακοποιών

Τέλος στις κινητοποιήσεις τους βάζουν οι φαρμακοποιοί ανοίγοντας από την Τρίτη (01/04) τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς, μετά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, και το δ.σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.

Ο ΠΦΣ στη σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για κυβερνητικές μεθοδεύσεις και για συμφέροντα που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευτοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, διαμηνύοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Συνεχίζοντας με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, ο Σύλλογος σημειώνει πως τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων με τον συντονισμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίδρασης «στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις».

Αττική

Στην Αττική, ανοίγουν μεν τα φαρμακεία, όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. (01/04) οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παραιτήθηκε από μέλος της ΝΔ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι παραιτείται από μέλος της ΝΔ, θεωρώντας ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

Καταργούν την εφημερία οι φαρμακοποιοί

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής, Κώστας Λουράντος δήλωσε πως ο ΦΣΑ δεν έχει πλέον ευθύνη για τα εφημερεύοντα φαρμακεία: «Εμείς πλέον δεν θα βγάζουμε τις εφημερίες, αφού θέλουν ελεύθερη αγορά, ας την φτιάξουν», προαναγγέλλοντας αντίποινα εκ μέρους των φαρμακοποιών

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news