facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Το 2015 μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό και το 2017 θα δέχεται κόσμο

Μετά από πολλά χρόνια που ρημάζει το Ελληνικό, επιτέλους θα ανοίξει τις πόρτες για το κοινό το 2017, καθώς από το 2015 θα ξεκινήσουν οι εργασίες και θα μπουν οι πρώτεςμπουλντόζες από τη Lamda Development.

Με την αρχή των εργασιών αναμένεται να εισπράξει και το ελληνικό δημόσιο μία προκαταβολή συνολικού ύψους 300 εκατομμμυρίκων ευρώ από την κοινοπραξία των Lamda Development - Al Mabaar - Fosun.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε και κάποιες περίπλοκες διαδικασίες όπως η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επενδυτικό πλάνο της Lamda Development, αλλά και η έγκριση της σύμβασης πώλησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες που μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια.

Η προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να να καταβληθεί το 2015 και εν συνεχεία θα υπάρξει άλλη μία αποπληρωμή ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 6ου και 7ου χρόνου.

Ποιό είναι το όφελος του Δημοσίου σύμφωνα με τη Lamda Development

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες είναι προφανή και σύμφωνα με υφιστάμενες μελέτες και εκτιμήσεις της Εταιρίας, συμπυκνώνονται στα εξής:

· Η αναμενόμενη συμβολή του έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας θα είναι της τάξης του 1,2% σε ετήσια βάση έως το 2025.

· Το έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία κατά προσέγγιση 50.000 θέσεων εργασίας την περίοδο 2014-2025 και θα απασχολήσει εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό καθώς και προσωπικό τεχνικής κατεύθυνσης, που μαστίζεται από την ανεργία, ιδιαίτερα αυτή την εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης.

· Τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., φόρος εισοδήματος κ.λπ.) στην περίοδο πλήρους λειτουργίας του έργου αναμένεται να είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ ετησίως και θα αποτελέσουν μια υγιή και σταθερή συμβολή στην εθνική προσπάθεια για πρωτογενή πλεονάσματα και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

· Η Ελλάδα και ειδικότερα, η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, ενδυναμώνει τη θέση της ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, κερδίζοντας 1.000.000 επιπλέον τουρίστες ετησίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση της οικονομίας της.

· Η ευρύτερη νότια ζώνη της Αθήνας και οι όμοροι δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και προόδου, συνδυαστικά και με τα άλλα μεγάλα projects που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news