facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ηλεκτρονική η ψήφος στη Βουλή

Ονομαστικές ηλεκτρονικές κάρτες με τις οποίες θα ψηφίζουν σε όλες τις φανερές ψηφοφορίες της Ολομέλειας της Βουλής, θα προμηθευτούν πολύ σύντομα οι βουλευτές.

Με βάση το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, οι βουλευτές θα προμηθευτούν ειδικές κάρτες ψηφοφορίας -παρόμοιες με τις πιστωτικές ή τις τηλεκάρτες- οι οποίες θα χρησιμοποιούνται σε ειδικά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής.

Έτσι, θα έχουν δυνατότητα να ψηφίζουν με τα αντίστοιχα πλήκτρα, «ναι», «όχι» και «παρών», ενώ υπάρχει και ειδικό κουμπί που θα το πατούν οι βουλευτές προκειμένου να δηλώνεται η συμμετοχή τους στην ψηφοφορία.

Η γενική πρόβα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και πλέον απομένει η επιδιόρθωση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών για να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή λίγο πριν το Πάσχα.

Ωστόσο, συζητήσεις προκαλεί το γεγονός ότι το κοινοβουλιο δε έχει ακόμα προβλέψει τι θα γινει εαν ένας βουλευτής για παράδειγμα, χρησιμοποιήσει την κάρτα ενός συναδέλφου του που μπορεί να απουσιάζει για να ψηφίσει και για λογαριασμό του γεγονός που θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Μια απο τις σκέψεις που υπάρχουν ειναι το όνομα του κάθε βουλευτή να εκφωνείται, αυτός να φωναζει παρών και μετα να ψηφίζει με την ηλεκτρονική του κάρτα.

Θέμα προκύπτει ακόμα και για τους βουλευτες της Χρυσης Αυγης που ειναι προφυλακισμένοι καθως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, το κοινοβουλιο υποχρεούται να τους δώσει ηλεκτρονικές κάρτες, αφου μέχρι σημερα δεν εχει αποφασιστεί κάποια περικοπή απο πλευράς κοινοβουλίου στα προνόμια τους, ούτε έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news