facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το Υπουργείο Υγείας υπόσχεται την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου

Στην αποδοχή και υιοθέτηση των προτάσεων του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Π. Μοσχολιού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου, προέβη το Υπουργείο Υγείας, όπως προκύπτει από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών, που απευθύνεται προς το Δήμο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι προτάσεις προβλέπουν τη συγκέντρωση των Υπηρεσιών Υγείας στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, δηλαδή τη λειτουργία Κέντρου Υγείας, των Υπηρεσιών του ΠΕΔΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΟΠΑΔ), του ΙΚΑ – Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και του ΕΚΑΒ.

Με την υλοποίηση των προτάσεων αυτών, επιτυγχάνεται το «νοικοκύρεμα», η τακτοποίηση και η συγκέντρωση των υπηρεσιών υγείας σε ενιαίο χώρο, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι για τον έλληνα φορολογούμενο.

Μετά την αποδοχή των προτάσεων, ο Δήμαρχος Αγρινίου, τόσο με επιστολή του όσο και με προφορικές παρεμβάσεις, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς του Υπουργείου, ώστε η μεταφορά των Υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου να συντελεστεί το ταχύτερο δυνατό, γιατί όσο αυτή η τεράστια υποδομή παραμένει αχρησιμοποίητη, αφενός μεν απαξιώνεται, αφού ήδη παρατηρούνται φαινόμενα φθορών, λεηλασιών κλπ, αφετέρου δε δημιουργείται μία «μαύρη τρύπα» στον οικιστικό ιστό της περιοχής.

Κάθε καθυστέρηση στη μεταφορά των Υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο, τονίζει ο Παύλος Μοσχολιός, σημαίνει «μεγαλύτερο κόστος επισκευών για επανέναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων, το οποίο πρέπει να αποφύγουμε, σεβόμενοι τους κόπους και τις στερήσεις του φορολογούμενου έλληνα πολίτη».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news