facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σε δόσεις η δόση

Την κατάτμηση της δόσης της οποίας το μέγεθος παραμένει ακόμα άγνωστο προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο πριν από λίγο.

Ο έμπειρος κοινοτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι το eurogroup δεν έχει καταλήξει ποιο θα είναι το μέγεθος της επόμενης δόσης ούτε πόσες καταβολές θα φτάσουν στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε πάντως ότι πρόκειται για μεγάλο ποσό, και καθώς δεν θα υπάρξει άλλος έλεγχος της τρόικας πριν από το Μάιο οι λήξεις ομολόγων του μήνα θα πρέπει να καλυφθούν.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν γνωρίζει πόσο μακριά βρίσκονται οι ελληνικές αρχές από την τρόικα από το να συμφωνήσουν, συμπληρώνοντας με νόημα ότι δεν παίρνει ότι ακούει κατά γράμμα.

Σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ο κοινοτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι το να βγάλουν διαφορετικά αποτελέσματα τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ θα είναι το λιγότερο πηγή προβληματισμού.

Το eurogroup δεν έχει εμπλοκή στον σχεδιασμό των stress tests εμπλέκεται όμως αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίση – δεν έχουμε όμως φτάσει ακόμα εκεί.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα και τις επακόλουθες προτάσεις επισήμανε πως είναι καθοριστικής σημασίας ο eurogroup να λαμβάνει αποφάσεις έχοντας μεγάλο βαθμό βεβαιότητας, για αυτό χρειάζεται την επικύρωση της eurostat, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας από την κομισιόν ήταν απλώς περιοδικές προβλέψεις.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news