facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος: Να διαπραγματευτεί η Ευρώπη ενιαία τιμή αερίου

Να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαπραγμάτευση ενιαίας τιμής φυσικού αερίου για ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά από τον επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Athens Energy Forum ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι έχει προσκληθεί ειδικά γι αυτό το σκοπό ο Επίτροπος Ενέργειας. «Το πρώτο πράγμα που θα περίμενε κανείς από την Ευρώπη είναι να υπάρξει μια ενιαία διαπραγμάτευση στην τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου για να μην υπάρχουν ανισότητες εις βάρος του Νότου και της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα προτρέψει τον κ. Έτινγκερ να διαπραγματευτεί την ενιαία τιμή για το αέριο.

Αναφερόμενος εξάλλου στον αγωγό South Stream και τις πληροφορίες περί παγώματος του αγωγού από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ

. Βενιζέλος εξέφρασε εμμέσως τις ελληνικές ανησυχίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει μόνο ο South Stream υπάρχουν και άλλοι αγωγοί που συνδέουν την Ευρώπη με τη Ρωσία και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει μια ισότιμη αντιμετώπιση όλων των αγωγών στην ίδια βάση. «Έχουμε πληρώσει και άλλες ανισότητες δεν θα μπορούσε να υπάρξει και μια νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει και αυτό το ζήτημα στον κ. Έτινγκερ.

Αναφερόμενος στο κομμάτι των ερευνών των υδρογονανθράκων ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι συγκρατημένη σε αυτό το κομμάτι και ότι αυτή την περίοδο ανοίγεται στην διεθνή αγορά, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να προσελκύσει επενδυτές για την έρευνα και αξιοποίηση των πιθανών πόρων. «Ακούμε συνεχώς προτάσεις για αξιοποίηση, τιτλοποίηση, υπολογισμό της αξίας των πόρων είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κινηθεί κάποιος σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει πληθωρισμός τέτοιων προτάσεων, δεν θέλουμε να καλλιεργούμε προσδοκίες, προτιμούμε να κινούμαστε με στέρεα βήματα και ταυτόχρονα προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, το κατάλληλο περιφερειακό τοπίο ώστε να αποφευχθούν εντάσεις» σημείωσε.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news