facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για πρώτη φορά σε εφοριακούς

Τρεις εφοριακοί της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ

Για πρώτη φορά, εφοριακοί καταδικάστηκαν με ισόβια δεσμά για την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ. Πρόκειται για τρεις εφοριακούς, δύο προϊστάμενους και έναν ελεγκτή της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης που εκτίουν ήδη πολυετείς καθείρξεις για ανάλογες υποθέσεις.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ενόχους για απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση και για απάτη σε βάρος του δημοσίου, επιβάλλοντας την ανώτατη ποινή.

Με ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε κι ένας ιδιώτης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις και της πλαστογραφίας σε βάρος του δημοσίου ενώ το δικαστήριο επέβαλε από 4 έως 10 χρόνια σε άλλους τρεις εφοριακούς που εμπλέκονται στην υπόθεση αποφασίζοντας την αναστολή της ποινή τους, με το όρο χρηματικής εγγυοδοσίας μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο ιδιώτης που εμφάνιζε εμπορική δραστηριότητα, μέσω βιοτεχνίας ενδυμάτων, καρπώθηκε την επιστροφή ΦΠΑ, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, μέσα στη δεκαετία του '90. Οι συναλλαγές που παρουσίασε ήταν εικονικές και με τη χρήση πλαστών παραστατικών και τη συνδρομή των παραπάνω εφοριακών πέτυχε την επιστροφή του φόρου, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

voria

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news