facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος: Θέμα ΕΚΤ και ΤτΕ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

«Τα αντικειμενικά δεδομένα της οικονομίας είναι τέτοια που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε εξερχόμενος του Μαξίμου, ο Ευ.Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό.

Επανάλαβε δε ότι δεν ζητάμε από τους εταίρους «πολιτικές χάρες, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση, που να κατανοεί τα δεδομένα».

Για το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΔΝΤ, τόνισε ότι είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει «μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου, που να δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αμέσως μετά, για να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία».

«Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ερωτηθείς εάν οι διαφορές με το ΔΝΤ σε σχέση με τις τράπεζες είναι αγεφύρωτες. Σημειώνεται ότι ο Γ.Στουρνάρας βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας σε νέα συνάντηση με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα των τραπεζών.

«Δεν μπορεί να εξαρτάται η τύχη μας από την τιμή του βιβλίου»

Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλος, χαρακτήρισε τα ζητήματα που εκκρεμούν «ήσσονος σημασίας, σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει».

«Και γι' αυτά θα βρούμε λύση. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαρτάται η τύχη της ελληνικής Οικονομίας από την ενιαία τιμή βιβλίου, ή από το εάν θα έχουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι θέμα της τρόικας οι τράπεζες

«Δεν έχουμε καμία απόσταση με την τρόικα διότι σ΄ αυτό το θέμα υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και εγγυήσεις» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σχετικά με το θέμα των τραπεζών. Υπάρχει η αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η αρμοδιότητα της ΤτΕ, επισήμανε.

Επίσης σημείωσε ότι «οι τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες και θα βρεθεί λύση».

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετατόπισης του ζητήματος των τραπεζών στην έκθεση, δηλαδή στο review, απάντησε «ότι εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα τις εκφράσουμε».

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος σημείωσε στους δημοσιογράφους ότι οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δρομολογηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.


in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news