facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κυβερνητικό στέλεχος: «Δύσκολα θα κλείσουμε με την τρόικα ως την Παρασκευή»

Μαραθώνια σύσκεψη υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών ως τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας

Τελείωσε στις 1:25 τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας η διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Λίγο μετά τις 11:30 της Κυριακής ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Εμμένουμε στις θέσεις μας. Δεν έχει κλείσει τίποτα. Θα ξανασυναντηθούμε» ανέφερε τα μεσάνυχτα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Δύσκολα θα τελειώσουμε έως την Παρασκευή. Εάν στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει πιο απλή δουλειά δεν κλείνουμε, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τα άλλα ζητήματα» σημείωσε κυβερνητικό στέλεχος τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας.

Το ίδιο στέλεχος διευκρίνισε τα εξής αναφορικά με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

«Εχουμε φθάσει στους 21.000 διαθέσιμους από τους 25.000 που θα πρέπει να παρουσιάσουμε μέχρι να κλείσει ο έλεγχος (άτυπος στόχος έως το τέλος Μαρτίου). Λείπουν 4.000 που πρέπει να βρεθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι δύσκολο να υπάρξει άλλη δεξαμενή αυτή τη στιγμή, λόγω περιορισμένου χρόνου. Αρα πρέπει να έρθουν από το Εσωτερικών. Δεν ξέρουμε ακόμα εάν θα τεθεί έως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση κάποια δόσης το θέμα της διαθεσιμότητας. Υπάρχει πιθανότητα. Η τρόικα ζητάει αριθμητικό στόχο διαθεσιμότητας για το 2014. Προβλέπεται στο Μνημόνιο ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και φέτος, αλλά δεν υπάρχει νούμερο. Αυτό συζητούν τώρα. Επίσης, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να αποσυνδέσει την διαθεσιμότητα από τις απολύσεις από εδώ και στο εξής. Στις απολύσεις είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Εχουν γίνει 3.600 το 2013 και απομένουν 11.400 το 2014. Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η τρόικα θα δεχτεί ως απολύσεις τις 1.600 προσωρινές διαταγές (αυτοί που με αποφάσεις δικαστηρίων θα επανέλθουν), οι οποίες εκτιμάται ότι όταν τελειώσει η διαδικασία θα ξεπεράσουν τις 2.000».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news