facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πατούλης σε Άδωνι: Είσαι άσχετος και αγενής... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρές εντάσεις πυροδοτεί για ακόμη μία φορά η πολιτική του υπουργού Υγείας, με αφορμή την θέσπιση του 5ευρου στα Κέντρα Υγείας.

Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ, σημειώθηκε έντονος διάλογος μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργου Πατούλη και του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε αγενή και άσχετο τον κ. Γεωργιάδη, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με τηλεοπτικά διαγγέλματα αλλά με ουσιαστικό διάλογο, ενώ υποστήριξε για σκόμη μία φορά, ότι αυτό που απαιτείται σήμερα στην υγεία είναι συναίνεση και έμφαση στον φτωχό και ανασφάλιστο. Με την πολιτική του Γεωργιάδη δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, συνέχισε, προσθέτοντας ότι ο υπουργός είναι αγενής τόσο με τους γιατρούς και του ασφαλισμένους αλλά και άσχετος με ζητήματα μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε την πολιτική του 5 ευρου, σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί δική του απόφαση αλλά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το 5 ευρώ που θεσπίστηκαν το 2011 επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, και 3ευρο επί εποχής Σημίτη, ήταν μέτρα που ίσχυαν όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στα Κέντρα Υγείας του ΙΚΑ – στον αγροτικό πληθυσμό δηλαδή- ενώ ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμόστηκαν, υπογράμμισε.

Eξήγησε πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή μετά από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυιατρείων. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ωστόσο πως το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν είτε στους 2.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυιατρεία να πάρουν την συνταγογράφηση. Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νέο «χαράτσι», αλλά προκλήθηκε παρανόηση με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου γινόταν λόγος για «χαράτσι».


onmed

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news