facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΟΛΜΕ: Τροποποίηση του απεργιακού μας προγράμματος

Ενημερωτικό: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μετά την απόφαση της E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την τροποποίηση του προγράμματος των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο Τομέα σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν:

1. 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. Στο νομοσχέδιο αυτό επίσης κρίνεται και εάν θα δοθεί και για πόσο χρόνο παράταση και για τις διαθεσιμότητες των 1845 εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών φυλάκων.

2. 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, με κύρια αιχμή ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων αλλά και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

3. Συλλαλητήρια: Στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά
Συλλαλητήρια στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν, σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ, τη μετακίνηση συναδέλφων από άλλες πόλεις στην Αθήνα με πούλμαν για την Τετάρτη 12/3.

Στο βαθμό που συνεχιστεί η ψηφοφορία στη Βουλή για το παραπάνω ν/σχ και την επόμενη ημέρα, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη, με συλλαλητήριο σε ώρα για την οποία θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.

Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνουν 13 και 14/3 και η Γενική Συνέλευση
Προέδρων στις 15/3 στην Αθήνα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ εκτός της συμμετοχής μας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19-20/3, επιπλέον μία 24ωρη απεργία στις 21/3, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη του 8μήνου της διαθεσιμότητας.

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, σας στέλνουμε αφίσα και προκήρυξη για την απεργία στις 12/3 ηλεκτρονικά για να τυπωθούν από εσάς και να αναρτηθούν στα σχολεία της περιοχής σας.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, μαζί με τις επιτροπές αγώνα και με τη συμμετοχή των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων μας στα σχολεία με οργανωμένες περιοδείες, για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news