facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

Η επίτευξη μεγαλύτερου πρωτογενούς πλεονάσματος θα ανοίξει και τη συζήτηση για τη μείωση της φορολογίας στην Ελλάδα. Αυτό ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του.

Ετοιμος να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας πως έχει κλείσει τον κύκλο του εκεί. Παράλληλα, υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας αν επιτευχθεί μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών. Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι», είπε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ενώ κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του ανέφερε πως: «Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε πολλές φορές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου».

Σε δηλώσεις του στο «Εθνος της Κυριακής» από την άλλη, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως αν ξεπεραστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλότερο του προϋπολογισθέντος, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του γενικότερου επιπέδου της φορολογίας στη χώρα.

Παράλληλα ανέφερε πως εφόσον υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τότε η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος. «Επομένως μετά την έγκριση του Eurogroup θα είναι σε θέση οι εταίροι μας να ζητήσουν από τα Κοινοβούλια τους την εκταμίευση των δόσεων μέχρι τα τέλη Απριλίου», συνέχισε.

Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως σε ένα από τα επόμενα Eurogroup θα αρχίσει η συζήτηση για την υλοποίηση της απόφασης που αφορά την απομείωση του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news