facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βρούτσης: Αύξηση μισθού από τον Απρίλιο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Διατάξεις σημαντικές και για τον εργασιακό τομέα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη βουλή απόψε το βράδυ, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται, αναμένεται να αποφέρουν αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από τον Απρίλιο.

Παράλληλα όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός, ανοίγεται ο δρόμος για τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ προβλέπεται και η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 5%.

Προανήγγειλε όμως και την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να θέσει τέλος στον κατακερματισμό των ταμείων. «Δεν είναι τιμή για τη χώρα μας το κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα που χτίστηκε σε πελατειακές σχέσεις γεμάτο εξαιρέσεις και πελατειακές σχέσεις. Πρέπει επιτέλους και το θέμα των ταμείων να τελειώσει, και να εξυγιανθεί το σύστημα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν ξεκινά από την έλλεψη προσωπικού και σίγουρα, όπως σημείωσε δεν είναι θέμα των τελευταίων 2 – 3 ετών. Εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι θα λυθεί με το σύστημα ΑΤΛΑΣ. «Σύντομα με ένα απλό κλικ θα δίνονται οι συντάξεις» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εκτίμησε ότι θα υπάρξει σύγκλιση στο θέμα του γάλακτος και συμπλήρωσε πως «είναι λογικό να υπάρχουν διαβουλεύσεις και διαφορετικές απόψεις αλλά στο τέλος θα υπάρξει σύγκλιση και επιτυχία».

sofokleousin

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news