facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

«Ναι» του Πούτιν στην πρόταση Μέρκελ για διάλογο

Τις ανησυχίες της για την επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την Κυριακή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, ο ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρότασή της για πολιτικό διάλογο.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε στην Μέρκελ ότι οι Ρώσοι πολίτες και οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί αντιμετώπιζαν μια «αδιάπτωτη» απειλή από τους υπερεθνικιστές και ότι τα μέτρα που έλαβε η Μόσχα ήταν προσήκοντα δοθείσης της «εξαιρετικής κατάστασης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ρωσία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις σε διμερές και πολυμερές επίπεδο για να επιδιώξουν την «εξομάλυνση» της κατάστασης.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον πρόεδρο Πούτιν ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας στην «απαράδεκτη ρωσική επέμβαση» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

«Η καγκελάριος κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο ξανά να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση της Μέρκελ να δημιουργηθεί μια «αποστολή εξακρίβωσης των γεγονότων», παρόμοια με μια ομάδα επαφής, πιθανόν υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news