facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ντράγκι:«Εφαρμόστε το πρόγραμμα»

Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Χαρακτήρισε δε πρόωρες τις εικασίες για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Καθησυχαστικός για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης είπε ότι κινείται ξεκάθαρα προς την σωστή κατεύθυνση, και το «ποτήρι» είναι τουλάχιστον «μισογεμάτο».

Η ευρωζώνη έχει γίνει πιο ανθεκτική, τόνισε, χωρίς, ωστόσο, να παραλείψει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η κρίση στην Ουκρανία.

«Το ποτήρι είναι τουλάχιστον μισογεμάτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι προσθέτοντας ότι η Ευρωζώνη έχει πραγματοποιήσει ένα «εντυπωσιακό άλμα προς τα εμπρός».

«Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Η βούληση όλων των εμπλεκομένων ήταν τόσο ισχυρή ώστε να προστατευθεί η αξιοπιστία του ευρώ», τόνισε.

«Οι ανισορροπίες υποχωρούν και μπαίνουν οι βάσεις για ισχυρότερη ανάπτυξη», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ευρωζώνη στο σύνολό της έχει γίνει πιο ανθεκτική».

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΕΚΤ σημείωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) είναι πλήρως έτοιμο να ενεργοποιηθεί όποτε και εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επίσης, ο Ντράγκι χαρακτήρισε «πολύ χαλαρή» την πολιτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής η ΕΚΤ, απαντώντας εμμέσως στην Κρ.Λαγκάρντ του ΔΝΤ που νωρίτερα σήμερα σε ομιλία της από την Ισπανία έκανε λόγο για ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων εκ μέρους της ΕΚΤ.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news