facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέα λουκέτα στα φαρμακεία! Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα!

Σε νέο 48ωρο λουκέτο προχωρούν οι φαρμακοποιοί με δεδομένο ότι η τρόικα επιμένει στην προώθηση σκληρών μέτρων για τον κλάδο. Στο μεταξύ σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Άδωνι Γεωργιάδη επιβεβαίωσαν ότι ..συμφωνούν.  
Σε δύο 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 14 Μαρτίου και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά από ομόφωνη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο κλάδος με τα λουκέτα επιχειρεί να ανατρέψει τις προθέσεις της τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους, διάθεση των μη συνταγραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αλλά μεταξύ άλλων και αλλαγή του τρόπου χορήγησης αδειών σε νέα φαρμακεία. Πρόκειται για τη δεύτερη 48ωρη απεργία του κλάδου καθώς ήδη έχει υπάρξει ένα διήμερο λουκέτο.
Στο μεταξύ ο κλάδος επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει διαφωνίες με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων, διαφωνία που εστιάζεται στις απόψεις της τρόικας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ...συμφωνούν και το μόνο πρόσκομμα παραμένουν οι δανειστές μας που επιμένουν σε άμεσες αλλαγές τόσο για τα μη συνταγραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) όσο και για το ποσοστό κέρδους του κλάδου.
Βέβαια Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά εμφανίστηκε με τη δέουσα αυτοπεποίθηση ότι θα πείσει την τρόικα θα αποδεχθεί τις θέσεις του για τη μη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ. Έδειξε επίσης κατανόηση για το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί φοβούνται πως αν εφαρμοσθούν τα μέτρα αρκετοί θα αναγκαστούν να κλείσουν δεδομένου πως τα φαρμακεία αποτελούν συνήθως οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν με έναν εργαζόμενο.
Και μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να βάζει ...πλάτη στον κλάδο για τα ΜΗΣΥΦΑ αλλά και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δε φαίνεται όμως να μπορεί να κάνει το αντίστοιχο και στο θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων καθώς οι τροικανοί επιμένουν πως πρέπει να απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο.
Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται πιο διαλλακτικός σε αυτό το θέμα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους μάλλον τηρούν στάση αναμονής έως ότου η τρόικα δείξει και πάλι τις προθέσεις της αλλά και περιμένοντας να διαπιστώσουν εάν θα κάνει αποδεκτές τις προτάσεις Άδωνι.
Όλα φαίνεται τώρα πως επικεντρώνονται στις τελικές συνομιλίες της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση οι οποίες θα πρέπει να έχουν επιφέρει οριστικό αποτέλεσμα έως την Κυριακή.
Οι φαρμακοποιοί πάντως θα συνεδριάσουν και πάλι για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. 
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση: “Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία".  Για να καταλήξει: "Πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία". 
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης με τη σειρά του επεσήμανε: "είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν".

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news