facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Γεωργιάδης: Καλώς καταργήθηκε το επίδομα τοκετού. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι ίδρυμα πρόνοιας!

Την κατάργηση του επιδόματος τοκετού από τον ΕΟΠΥΥ για όσες γυναίκες γεννούν σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, συμβεβλημένο ή μη με τον Οργανισμό, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον Αντεννα υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ δεν είναι να δίνει επιδόματα πρόνοιας.

«Αν η κυβέρνηση πρέπει να δώσει 900 ευρώ επίδομα τοκετού προνοιακά , δεν μπορεί να το κάνει από τις εισφορές των ασφαλισμένων γιατί ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει. Θα πρέπει να δοθεί από τα έσοδα των φόρων άρα αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με νόμο που ισχύει από το Δεκέμβριο του 2012 όταν μια γυναίκα γεννά σε νοσοκομείο η ιδιωτικό μαιευτήριο καλύπτεται από τον ασφαλιστικού φορέα η συμμετοχή του στα νοσήλια και δεν δικαιούται επίδομα. Σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος δηλ. στο σπίτι καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.

Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι σύμφωνα με καταγγελίες, ο ΕΟΠΥΥ ζητάει από γυναίκες που έλαβαν το επίδομα τοκετού πριν ένα χρόνο να το επιστρέψουν με τόκο μέσα σε 15 μέρες αλλιώς θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Μάλιστα στο Νομό Ηρακλείου σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) 100 γυναίκες που καλούνται να επιστρέψουν το επίδομα που έλαβαν, ενώ οι καταγγελίες αυξάνονται συνεχώς.

Το θέμα έφερε πρόσφατα και στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Διαμάντω Μανωλάκου η οποία κάλεσε τον υπουργό Υγείας να πάρει πίσω το μέτρο και απαίτησε να δοθεί το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες.

Ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε «Ποιος από μας θα ήταν αντίθετος στην πλήρη προστασία της μητρότητας; Όλοι μάνες είχαμε και οι περισσότεροι από μας είμαστε γονείς. Όμως ,κάθε φορά η πολιτεία θεσπίζει κάποιους όρους και κάποιους κανόνες. Τα 900ευρώ θα τα παίρνουν όσες γεννούν στο σπίτι και δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

ygeia360

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news