facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δωρεάν Ίντερνετ σε 5.000 σημεία πανελλαδικά μέχρι τα τέλη του 2014!

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών το σχέδιο για την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Στόχος είναι, η δημόσια διαβούλευση προκειμένου να υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, για ενεργοποίηση της εξαγγελίας μέσα στο 2014, να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες, προκειμένου ο διαγωνισμός να βγει στον «αέρα» πριν από το Πάσχα.

Όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης στην εφημερίδα, τα σημεία πρόσβασης ανά την επικράτεια θα προσεγγίσουν τα 5.000 συνολικά και η τελική επιλογή θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια.

Στη σχετική επιστολή η ΓΓΤ ζήτησε από τους Δήμους να γνωστοποιηθούν όλα τα σημεία στα οποία παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού και στην οποία απάντησαν 303 Δήμοι- όλοι δηλαδή πλην 23 δήμων. Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι μεταξύ των ΟΤΑ που δεν απάντησαν περιλαμβάνεται ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει αποφασίσει όμως να «τρέξει» τον δικό του διαγωνισμό για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ. Αρκετοί επίσης από τους υπόλοιπους Δήμους που δεν απάντησαν έχουν αναπτύξει δικό τους πρόγραμμα ασύρματης πρόσβασης.

Οι 303 Δήμοι που απάντησαν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για 6.500 σημεία ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΤ, στους 7 Δήμους με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων θα εγκατασταθούν από 20 σημεία πρόσβασης, στους Δήμους με πληθυσμό από 100.000 έως 150.000 κατοίκους θα εγκατασταθούν 16 σημεία, ενώ όσο μειώνεται ο πληθυσμός του Δήμου θα μειώνεται και ι αριθμός, μέχρι να φθάσουμε στα 7 σημεία, για τους Δήμους με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους.

Θα καλυφθούν επίσης 218 λιμάνια και μαρίνες, όπως και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news