facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σχέδιο για ενίσχυση ανέργων-χαμηλόμισθων με ποσό από 500-1.000 ευρώ

Κυβερνητική πηγή: «Τα επιδόματα θα είναι στοχευμένα, για να βοηθήσουν τους πλέον αδύναμους» - Εξετάζεται η ενίσχυση των μη εχόντων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 8.750 ευρώ - Το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε 64.065 ενστόλους με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές μέχρι 1.500 ευρώ

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 θα διανεμηθούν σε 1.000.000 πολίτες με προτεραιότητα τους ενστόλους και «εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη» και έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες τα χρόνια της κρίσης, στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να εξειδικεύσουν τις λίστες των δικαιούχων και τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα καταβληθεί η ενίσχυση.

«Πιλότος» για τις αποφάσεις θα είναι τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Πάνου Τσακλόγλου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Πηγή της κυβέρνησης ανέφερε ότι «τα επιδόματα θα είναι στοχευμένα, για να βοηθήσουν τους πλέον αδύναμους». «Συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ποιοι το δικαιούνται» σημείωσε.

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, που μετείχε στη συνάντηση, ανέφερε ότι «έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων, έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας», προϊδεάζοντας ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα και τις επόμενες μέρες.

Το τελευταίο σενάριο -και αναφερόμαστε σε σενάρια-, γιατί δεν υπάρχει καμία απόφαση ούτε και επίσημη ανακοίνωση, αφορά στην ενίσχυση ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 8.750 ευρώ βάσει των στοιχείων του 2012, με το ποσό που θα ξεκινά από 500 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 1.000 κατά περίπτωση

Αυτό, όμως, που δεν έχει ξεκαθαριστεί πάνω σε αυτό το σενάριο είναι το αν θα αφορά άγαμους ανέργους ή ανέργους με οικογένεια και επομένως και το αν θα υπάρχει περαιτέρω εξειδίκευση με βάση τον αριθμό των παιδιών.

Το μοναδικό βέβαιο μέχρι σήμερα, είναι το ότι 64.065 ένστολοι με μισθό έως 1.500 ευρώ μεικτά, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα, θα λάβουν εφάπαξ στις 9 Μαΐου το επίδομα αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Από αυτούς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Υο επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάση το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014 ενώ το υπουργείο υπενθυμίζει ότι σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές μειώνονται κατά 3,9% φέτος, ενώ έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1% πέρσι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news