facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εμπλοκή στο «Ελληνικό»: 430 εκατ. δίνει ο Ομιλος Λάτση, 700 ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ

Μετά την προσφορά της Lamda Development, το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τον Όμιλο Λάτση να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά και μάλιστα αυτό πρέπει να το έχει κάνει μέχρι τις 26 Μαρτίου. Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν χαμηλή την προσφορά του Ομίλου Λάτση για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο ανεξάρτητος εκτιμητής έχει βάλει τον πήχη τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πως για να αποκτήσει ένας ιδιώτης το 100% των μετοχών, θα πρέπει να δώσει μία προσφορά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε τρέχουσες τιμές η προσφορά που κατέθεσε ο Όμιλος Λάτση είναι στα 430 εκατ. ευρώ, κάτι περισσότερα δηλαδή από τα μισά λεφτά που ζητά το ελληνικό δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μάλιστα, μετά από αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζει πως εάν η προσφορά δεν ανέβει τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό δεν πωλείται.

Και για να το αιτιολογήσουν αναφέρουν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεράστιας αυτής έκτασης, όπως το γεγονός πως είναι σχεδόν δύο φορές σαν το Central Park στη Νέα Υόρκη, με 3,5 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο και βέβαια οφέλη για τον οποιονδήποτε επενδυτή.

Το ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 τον Ομιλο, μετά την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς για την αγορά των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.

Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το προσφερόμενο τίμημα είναι συνάρτηση του κόστους υλοποίησης του πάρκου 2.600 στρεμμάτων που βαρύνει τον επενδυτή, του κόστους υποδομών (π.χ. μερική υπογειοποίηση παραλιακής λεωφόρου) και του κόστους αξίας των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news