facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το 33% των ρευματοπαθών δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του

Το δικό τους Γολγοθά βιώνουν οι ρευματοπαθείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την υψηλή συμμετοχή για την προμήθεια των απαραίτητων για την ασθένειά τους φαρμάκων.

Ένας στους 3 ρευματοπαθείς διακόπτει τη θεραπεία του, καθώς η οικονομική συμμετοχή (25%) για την αγορά φαρμάκων, είναι πλέον δυσβάστακτη.

Παράλληλα, οι ρευματοπαθείς σε πολλά μέρη της Ελλάδας, επιδίδονται σε ένα κυνήγι αναζήτησης ρευματολόγου!

Χαρακτηριστικά, στην Κρήτη, ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει ούτε έναν συμβεβλημένο ιδιώτη ρευματολόγο και κανείς δεν γνωρίζει αν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας θα υπάρχει έστω ένας ρευματολόγος. Οι περίπου 3.000 ρευματοπαθείς ασθενείς στο νησί, εκ των οποίων οι 1.000 με πολύ σοβαρα ρευματολογικά νοσήματα, μπορούν να απευθυνθούν μόνον στους 3 ειδικούς ρευματολόγους τους οποίους διαθέτει η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου!

Τα παραπάνω επισήμανε την Τρίτη 18 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης Κατερίνα Κουτσογιάννη και υπεύθυνος της Μονάδας Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Δ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν", καθηγητής Δημήτρης Μπούμπας, ο οποίος ζήτησε «να προβλέπεται μηδενική συμμετοχή για την προμήθεια των φαρμάκων τα οποία αφορούν χρόνια νοσήματα με συννοσηρότητες».

onmed

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news