facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη στη Νέα Υόρκη - Βρέθηκε ο Έλληνας ομογενής, φόβοι πως αγνοούνται άλλοι 2

Να συνέλθει από το σοκ που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη στο Χάρλεμ προσπαθεί η Νέα Υόρκη, που πενθεί το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και αγωνιά για την τύχη των εννέα αγνοουμένων. Βρέθηκε σε νοσοκομείο ο Έλληνας ομογενής Ανδρέας Παναγόπουλος. 
Η έκρηξη, που οφείλεται σε διαρροή αερίου ισοπέδωσε δυο κτίρια και ξύπνησε μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν φόβοι πως ίσως ο αριθμός των νεκρών αυξηθεί. Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 4 νεκρούς, 74 τραυματίες και 9 αγνοούμενους, ενώ μερικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

Ένας ένοικος κάλεσε την εταιρεία παροχής αερίου Consolidated Edison στις 9.13 το πρωί της Τετάρτης και ανέφερε εκτεταμένη μυρωδιά γκαζιού στην περιοχή γύρω από τα δυο κτήρια της 116ης οδού και Park Avenue στο Μανχάταν, αναφέρει το usa.greekreporter.gr. Ένα 20λεπτο μετά, τίποτα δεν είχε μείνει από την έκρηξη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, δύο εκ των οποίων έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. 

Εννέα ένοικοι των κτιρίων εξακολουθούν να αγνοούνται. Ανάμεσά τους ήταν και ο 42χρονος Έλληνας μουσικός, Ανδρέας Παναγόπουλος, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, βρέθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.  
Αδιασταύρωτες πληροφορίες, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Οι συγγενείς και φίλοι του Έλληνα επιχειρηματία και μουσικού πιστεύουν ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης. Πρόσφατα είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι όπου διέμενε για την δημιουργία ενός internet project που ήθελε σύντομα να ολοκληρώσει.

Ο 42χρονος έμενε στο κτίριο περισσότερα από δέκα χρόνια με τη γυναίκα του Lisbeth Perez, η οποία είχε φύγει νωρίς το πρωί για τη δουλειά. Μισή ώρα πριν την έκρηξη μίλησαν στο τηλέφωνο και ο Ανδρέας της είπε ότι ήταν στο σπίτι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Όταν συγγενείς και φίλοι άρχισαν να τον αναζητούν, δεν τον βρήκαν σε κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής. "Συνεχίζουμε την αναζήτηση στα νοσοκομεία" δήλωσε ο Ευάγγελος Άλκιμος στο usa.greekreporter.gr, στενός φίλος του 42χρονου μουσικού, που παλιότερα επίσης έμενε στο κτίριο που κατέρρευσε.

«Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο, είπε ότι 250 πυροσβέστες είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, μία τεράστια έκρηξη ακούστηκε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 09:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος), ξέσπασε η πυρκαγιά.

newsit


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news