facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Παράταση των έκτακτων εισφορών μέχρι το 2018

Η «θηλιά» της τρόικας και του μνημονίου παρατείνεται μέχρι το 2018, με τα περιοριστικά μέτρα και τις έκτακτες εισφορές να αποκτούν μόνιμα χαρακτηριστικά και την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας να περνά πλέον σε άλλα όργανα των πιστωτών.

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά για το «τέλος του μνημονίου και την έναρξη της ανάκαμψης και της κοινωνικής πολιτικής», η ανακοίνωση της τρόικας αποκάλυψε «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας, τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, όπως σημειώνει η «Real News».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις που εκτείνονται χρονικά για μήνες και χρόνια μετά την καταβολή των τελευταίων δόσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, μέσω του αναθεωρημένου προγράμματος, που αναφέρεται στην περίοδο 2014- 2018, μονιμοποιούνται ο φόρος αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Όλα αυτά «κουμπώνουν» απόλυτα με την επικείμενη συζήτηση για τη σύναψη νέου δανείου για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της χώρας από το 2015 και μετά, κάτι για το οποίο πιέζουν αφόρητα οι Γερμανοί, αλλά και την επίκαιρη δήλωση του Όλι Ρεν ότι «τα κράτη που έχουν λάβει χρηματοδοτική βοήθεια θα βρίσκονται υπό δημοσιονομική εποπτεία έως ότου αποπληρώσουν το 70% του χρέους τους».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news