facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Reuters: Νέα κεφάλαια 5 δισ. χρειάζονται οι συστημικές τράπεζες

Επιπρόσθετα κεφάλαια συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου αναμένεται να χρειαστούν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας με βάση τα τελευταία τεστ αντοχής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο τραπεζικές πηγές.

«Η εκτίμηση για τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες είναι 5 δισ. ευρώ περίπου», δήλωσε στο πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό που θα χρειαστεί η κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Η εκτίμηση αυτή, που βασίζεται στα στοιχεία που έδωσε η ΤτΕ σε κάθε μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, υπόκειται στην έγκριση των δανειστών της χώρας.

Κύκλοι της κεντρικής τράπεζας επισημαίνουν ότι «η ΤτΕ δεν σχολιάζει φήμες» και σημειώνουν πως «τα αποτελέσματα της διαγνωστικής άσκησης θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα».

Η ΤτΕ πραγματοποίησε δεύτερη διαγνωστική μελέτη για την Εθνική Τράπεζα, ΕΤΕ την Alpha Bank, ΑΛΦΑ+0,72% την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+1,04% και την Eurobank, προκειμένου να προσδιορίσει αν τα ιδρύματα αυτά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μελλοντικά σοκ μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους με 28 δισ. ευρώ το περυσινό καλοκαίρι.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news