facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το plan B του υπουργείου για τη στελέχωση του νέου φορέα της ΠΦΥ

«Plan b» για την στελέχωση του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας καθώς ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αρνηθούν, μαζικά, να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Έτσι, στην περίπτωση που οι γιατροί δεν ενταχθούν στο νέο φορέα, τα όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς.

Οι γιατροί πάντως του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι εδώ και 3 μήνες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εμφανίζονται αποφασισμένοι να «τραβήξουν το σχοινί» και να αποτρέψουν το κλείσιμο των μονάδων υγείας. Μάλιστα, χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τα μέλη της ότι «όσοι θελήσουν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, μετά την έναρξη της 7ημερης προθεσμίας, να υπογράψουν αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.1 και όχι έντυπο Υπεύθυνης – Δήλωσης του Ν.1599, το οποίο δεσμεύει απόλυτα το γιατρό και του στερεί το δικαίωμα άσκησης κάθε ένδικου μέσου ή προσφυγής σε δικαστήρια για αντίθετη ενέργεια, με επικρεμάμενη ποινική δίωξη για τέτοια περίπτωση».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Και διευκρινίζει ότι εκείνοι που θα επιλέξουν την απασχόληση στο Δημόσιο και κριθούν κατάλληλοι από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης –οι ίδιες που αξιολογούν το σύνολο των ιατρών του Δημοσίου- θα εισαχθούν στο ΕΣΥ με το μισθό και τη βαθμίδα που αναλογεί στα χρόνια προϋπηρεσίας τους βάσει της κλίμακας του ΕΣΥ.

healthview

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news