facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νέα αναφορά στη Handelsblatt για «σχέδιο Σόιμπλε» στο συρτάρι

Αναφέρονται ως ενδεχόμενα νέα ελληνική χρηματοδότηση ή «κούρεμα»


Η γερμανική Handelsblatt επικαλείται γνώση πεντασέλιδου κειμένου «σεναρίων» για την Ελλάδα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο αναφέρονται ως ενδεχόμενα η πρόσθετη χρηματοδότηση ή το «κούρεμα».

Το υπουργείο, το οποίο απαντά σε επικρίσεις από την Linke, φέρεται να υπογραμμίζει ότι το εν λόγω κείμενο είναι «κείμενο εργασίας» και, ως εξέταση σεναρίων, δεν ενδείκνυται για άντληση συμπερασμάτων.

Σε δημοσίευμά της την Τετάρτη, η εφημερίδα αναφέρει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε αίτημα της Linke σχετικά με την Ελλάδα και, διά του γενικού γραμματέα του Στέφεν Κάμπετερ, «επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την ύπαρξη του εσωτερικού εγγράφου, που εξετάζει τα σενάρια επιπλέον χρηματοδότησης ή κουρέματος».

Η εφημερίδα αναφέρει πως το πεντασέλιδο κείμενο βρίσκεται στη διάθεσή της. Ο Κάμπετερ, γράφει η Handelsblatt, υπογράμμισε ότι πρόκεται για «έγγραφο εργασίας» για εσωτερική συζήτηση και εξαιτίας του χαρακτήρα του, το έγγραφο «δεν ενδείκνυται ακόμη για δημοσίευση ενδιάμεσων ή τμηματικών αποτελεσμάτων».

Το Βερολίνο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εξέτασης, τόνισε: «Η εσωτερική διαδικασία στην κυβέρνηση για λήψη αποφάσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη», είπε ο Κάμπετερ.

Η αναπληρωτής αρχηγός της ΚΟ του αντιπολιτευόμενου Linke, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι «θέλει ξανά να συνεχίσει τα ψέματα στη δημοσιότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, προφανώς μέχρι και μετά τις ευρωεκλογές».

«Ο Σόιμπλε προφανώς ακόμη εξετάζει το ενδεχόμενο κουρέματος για την Ελλάδα» είπε η Βάγκενκνεχτ, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τον γερμανικό προϋπολογισμό. «Η ελλάδα έχει χρεοκοπήσει» επανέλαβε η βουλευτής της Linke, λέγοντας πως «χωρίς φόρο περιουσίας στους Έλληνες ολιγάρχες, δεν γίνεται τίποτε».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news