facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Eurostat: Δεν αμφισβητούμε το πρωτογενές πλεόνασμα

Μία εβδομάδα μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις «δηλώσεις αμφισβήτησης» του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), κ. Β. Ραδερμάχερ, η Εurostat υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της παρερμηνεύτηκαν από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Απαντώντας σε ερώτηση της "Καθημερινής" για το θέμα, η Eurostat δήλωσε ότι «τα σχόλια του κ. Ραδερμάχερ για τα στοιχεία του ελληνικού ελλείμματος και χρέους σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, παρερμηνεύθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από ορισμένα ΜΜΕ», επισημαίνοντας ότι «μόνο ένα μέρος της συνέντευξης δημοσιεύθηκε».

Μάλιστα, η Eurostat αναφέρει πως «δεν αμφισβητεί τις εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013». Υποστηρίζει, δε, ότι η Eurostat δεν μπορεί να σχολιάσει το ελληνικό ισοζύγιο. Αυτό όχι γιατί διατηρεί αμφιβολίες για τα στοιχεία, αλλά επειδή πρώτον, οι κανόνες προσδιορισμού του αναφερόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος περιγράφονται στο Μνημόνιο και όχι στο Μάαστριχτ και δεύτερον, ακόμα δεν έχει λάβει σχετικά στοιχεία από κανένα κράτος – μέλος για τους προϋπολογισμούς τους. Πέραν αυτών, η Eurostat ξεκαθαρίζει ότι στη συνέντευξη του κ. Ραδερμάχερ δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση από τον επικεφαλής της.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news