facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα διαθέτουν νοσοκομειακά φάρμακα

Με μία αιφνιδιαστική απόφασή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απαγορεύει πλέον τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι χρόνιοι ασθενείς να ταλαιπωρούνται για να βρουν το φάρμακό τους.

Όπως καταγγέλλουν ο Σύλλογοι Καρκινοπαθών και Ρευματοπαθών, με επείγον έγγραφο της στις 22/1/2014 προς τα φαρμακεία του οργανισμού, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απαγορεύει πλέον τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες, που προορίζονται για χρήση σε δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μόνο αφού προηγηθεί έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο οποίο θα τεκμηριώνεται η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και αφού δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι σήμερα τα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις ήταν διαθέσιμα στους ασφαλισμένους και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με μια απλή σφραγίδα «στερούμεθα» των φαρμακείων των νοσοκομείων, σε περίπτωση που τα τελευταία αδυνατούσαν, λόγω χαμηλών προϋπολογισμών, να τα προμηθευτούν.

Ο Σύλλογος «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, ζητούν να σταματήσει η άνευ λόγου ταλαιπωρία των ασθενών με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, αφού η «διακοπή των θεραπειών τους έχει σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξη των νοσημάτων τους πολλές φορές δε και για την ίδια τους τη ζωή».

Κρίνουν σημαντικό να επιτραπεί και πάλι η προμήθεια των συγκεκριμένων σκευασμάτων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας τους από τα δημόσια νοσοκομεία είτε να προκριθεί η κατ εξαίρεση διάθεσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

onmed

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news