facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κόντρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου και του υπουργείου Εξωτερικών ξέσπασε σήμερα για τις γερμανικές οφειλές.

Ο Μανώλης Γλέζος επικρίνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής στις 30.7.2014, ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα δήλωνε επί λέξει: «(...) Το δε ζήτημα της διεθνούς δικαιοδοσίας το έχουμε παραπέμψει, όπως γνωρίζετε, σε μια Επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπου μετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να έχουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, για τον αρμόζοντα νομικό χειρισμό της απτής υπόθεσης (...)».

Επίσης, ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι η απάντηση του κ. Βενιζέλου στην ερώτηση που κατέθεσε στις 11.2.2014 δείχνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών ζητά τώρα και δεύτερη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής «πρόταση».

Το ροκάνισμα του χρόνου αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος, υπογραμμίζει ο κ. Γλέζος και ρωτάει:

«Φοβάται ο Βενιζέλος να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της Γερμανίας; Φοβάται να ομολογήσει ότι ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας;».

«Ας κρίνει ο ελληνικός λαός την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών»,τονίζει ο Μ. Γλέζος και διαβεβαιώνει: «Εμείς, πάντως, πίσω δεν θα κάνουμε».

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον Μανώλη Γλέζο ότι η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ήταν η μόνη οδός.

«Όταν ο κ. Γλέζος διαβάσει το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα αντιληφθεί ότι η πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, να ζητήσει γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης και την περαιτέρω συνεργασία των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήταν η μόνη οδός για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news