facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση υπουργείου Εργασίας και Εισαγγελέα για την ΑΓΝΟ ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Να παρέμβει το κράτος και να πετάξει τον επιχειρηματία Κολιό έξω απ' την ΑΓΝΟ, αλλά και να κινητοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να διερευνηθεί τι συνέβη μετά την εξαγορά της δεύτερης από τον πρώτο, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η ΑΓΝΟ, είπε, πρέπει να φύγει από τα χέρια του επιχειρηματία, ώστε να καθαρίσει από τα βάρη και να γίνει ξανά δελεαστική σε πιθανούς επενδυτές (σ.σ. η επίσκεψη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη στην εταιρεία, προ 8μήνου, δεν είχε συνέχεια).

Γνωστοποίησε ότι το ΕΚΘ ζητά παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας στην υπόθεση και έχει ήδη αιτηθεί συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Παράλληλα, καλεί τον εισαγγελέα να παρέμβει, προκειμένου να διερευνήσει το "σκάνδαλο" στην υπόθεση, αφού -όπως είπε- δύο διαφορετικές επιχειρήσεις λειτούργησαν ως μία.

Κατήγγειλε ότι η πλευρά Κολιού κατέβαλε μόλις το 1 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 10 εκατ., στο οποίο ανερχόταν το τίμημα για την ΑΓΝΟ. Τα υπόλοιπα καλύφθηκαν με δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας, που δεν εξυπηρετείται, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα να έχουν φτάσει στα 18,5 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι η πλευρά Κολιού, που έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους απ' τον Δεκέμβριο 2012, έχει βάλει την ΑΓΝΟ 'μέσα' κατά 50 εκατ. ευρώ.

Υποστήριξε ότι παρότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε οχήματα της ΑΓΝΟ για να διακινεί προϊόντα Κολιός, χωρίς να δίνει ούτε ένα ευρώ και παρότι παρήγε προϊόντα προς εξαγωγή της πρώτης εταιρείας του στο εργοστάσιο της δεύτερης (σ.σ. χωρίς αυτή να έχει έσοδα), τελικά η ΑΓΝΟ βρέθηκε να τού χρωστάει 12 εκατ.

Κάποιοι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση. Άλλοι πηγαίνουν στο κλειστό εργοστάσιο και χτυπάνε κάρτα για τα ένσημα είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Πολυχρόνης Αποστολίδης.

Από τους 320 εργαζομένους στην ΑΓΝΟ, οι 190 έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις και περίπου 130 βρίσκονται σε επίσχεση.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news