facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Παιχνίδια των Τούρκων με τον Άγγελο Φιλιππίδη

Παιχνίδια με την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα παίζουν οι Τούρκοι!


Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη και κρατούνταν στις φυλακές του Μαλτεπέ, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφού το τουρκικό δικαστήριο έκρινε πως η έκδοσή του στην Ελλάδα θα ήταν παράνομη!

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον τριμελούς δικαστηρίου, που έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα να κηρυχθεί μη νόμιμο το ένταλμα που οδήγησε στη σύλληψή του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Έτσι, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα θα αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές του Μαλτεπέ. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα γυρίσει στην Ελλάδα, αφού εκκρεμεί εις βάρος του και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, για την υπόθεση του δανείου στον εφοπλιστή Παναγιώτη Ευθυμίου.

Την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη επιβεβαίωσε στο NewsIt ο δικηγόρος του Αθανάσιος Βαρλάμης. Όπως τόνισε, υπάρχει εμπλοκή επειδή είχε εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για άλλο δάνειο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κι επειδή υπάρχει δεύτερο ένταλμα, όπως είπε ο κ. Βαρλάμης, πρέπει να ακολουθεί η ίδια διαδικασία. Σύμφωνα με εκτίμηση δικηγόρου του, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σε 15 με 20 μέρες. Αμέσως μετά, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο κ. Φιλιππίδης θα επιστρέψει μόνος του στην Ελλάδα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news