facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός για λαθρεμπόριο καυσίμων

O πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί από την Τρίτη η ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έγιναν 30 προσαγωγές και οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων.

Η ΕΤΕΚΑ ιδρύθηκε το 1983 και την ίδια χρονιά εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Σήμερα διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα.

Ποιοι άλλοι εμπλέκονται στο κύκλωμα


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμου φέρονται να εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατηρίων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου, ακόμη και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Πού πραγματοποίησε έρευνες η ΕΛ.ΑΣ


Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθένετες

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε λίγο πριν τις 10:00 και επίσημη επιβεβαίωση η οποία ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ


Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως συνελήφθησαν δέκα πέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία εμπλέκονται επιπλέον σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας, κατά περίπτωση

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τα τρία αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας ανώτερος υπάλληλος του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών και δύο ακόμα άτομα, υπάλληλος και συνεργάτης της ίδιας εταιρείας.

Έχουν διαθέσει παράνομα στο εμπόριο την τελευταία διετία περίπου 4.500.000 λίτρα πετρέλαιο ναυτιλίας

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου (marine diesel), πέντε (5) βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Αναζητούνται ακόμα εννιά άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ΕΔΩ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news