facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη

Κατεβάζουν ρολά αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της... πανυγειονομικής απεργίας, μιας και αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στην απεργία θα συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).

Στις 11 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ οι απεργοί αναμένεται να προχωρήσουν στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες του κλάδου της υγείας, που έχουν προκηρύξει την αυριανή κινητοποίηση, υποστηρίζουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» και εκτιμούν πως «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με την οποία επιδιώκονται «διαθεσιμότητες 8.500 υγειονομικών από τους οποίους θα υπάρξει απροσδιόριστος μεγάλος αριθμός απολύσεων».

Όπως αναφέρει, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό που «θα συγκεντρώνει χρήματα από το υστέρημα των πολιτών και θα το εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα αγοράζοντας υπηρεσίες, αφού σημαντικές δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης παραδίδονται στα Ιδιωτικά συμφέροντα (Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, Πρωτοβάθμια Κέντρα Περίθαλψης)».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news