facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Ρέθυμνο: Έδωσαν ποντικοφάρμακο αντί σκιαγραφικό σε ασθενή

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον 60χρονο ασθενή στον οποίο χορηγήθηκε άγνωστη, μέχρι εχθές, ουσία αντί για σκιαγραφικό για μια αξονική εξέταση ρουτίνας, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε η ουσία που του χορηγήθηκε ήταν ποντικοφάρμακο!!!

Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από δείγμα του υγρού που βρέθηκε στο μπουκάλι του σκιαγραφικού, και για τα οποία ενημερώθηκε την Πέμπτη η διοίκηση του Ιδρύματος και η Εισαγγελία.

Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση ενημερώθηκε και ο διοικητής της ΔΥΠΕ κ. Αντώνης Γρηγοράκης ενώ στις έρευνες για την εξιχνίαση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες το υγρό που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, χορηγήθηκε στον ασθενή, μπαίνει πλέον και η αστυνομία.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου κ. Μ. Πετράκης, την Πέμπτη ενημερώθηκε εγγράφως το τμήμα Ασφαλείας Ρεθύμνου, και ήδη σχηματίζεται δικογραφία ενώ ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν για κατάθεση μάρτυρες, από τον παθόντα μέχρι τον ίδιο τον διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο ασθενής, θα ζητήσει τη δίωξη κάποιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι αρχές πίστευαν ότι η ουσία που είχε χορηγηθεί στον ασθενή, ήταν κάποιας μορφής αντισηπτικό που χρησιμοποιείται ευρέως στο Νοσοκομείο, και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έπεσαν σαν "βόμβα" στρέφοντας τις έρευνες ακόμα και στον ενδεχόμενο να υπήρξε δόλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος, τον περασμένο μήνα, πήγε στο νοσοκομείο για μια αξονική ρουτίνας προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της ασθένειάς του.

Όμως, όταν του δόθηκε το ειδικό σκιαγραφικό σκεύασμα, ένοιωσε ένα κάψιμο και το ανέφερε αμέσως.

Ευτυχώς υπήρξε άμεση ανταπόκριση των γιατρών, και μόλις διαπιστώθηκε απο τα υπολλείμματα του σκευάσματος πως επρόκειτο για άλλη ουσία, του έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και εισήχθη στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία του και άμεσα διετάχθη ΕΔΕ.

Διπλές ευθύνες για το ποντικοφάρμακο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Και ποινικές και διοικητικές ευθύνες θα αναζητηθούν για το απίστευτο περιστατικό χορήγησης σε ασθενή ποντικοφαρμάκου αντί σκιαγραφικού που αποκαλύφθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου!

Η περίπτωση που από γκάφα ολκής μετατράπηκε μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, σε τραγικό λάθος που δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογιών, έχει προκαλέσει θυμό στην κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται από τις αρχές όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης η έρευνα θα κατευθυνθεί σε δυο επίπεδα, τόσο στο ποινικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν:

"Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Ξυπολυτάς και έχω ενημερώσει το Υπουργείο. Το θέμα έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές, η Ασφάλεια Ρεθύμνου και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Οι έρευνες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση. Κοιτάζουμε την περίπτωση του λάθους, της δολιοφθοράς και καθε άλλο ενδεχόμενο. Την ίδια στιγμή έχω συνεννοηθεί με τον κ. Ξυπολυτά και θα κάνουμε τις ίδιες έρευνες και στο διοικητικό κομμάτι για να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα. Αναμένουμε βέβαια και τα αποτελέσματα της ανάκρισης που διεξάγεται αυτήν την στιγμή. Το ένα σκέλος των ερευνών αφορά το ποινικό κομμάτι το οποίο έχουν αναλάβει η Εισαγγελία και οι διωκτικές αρχές του Νομού Ρεθύμνης και το άλλο κομμάτι αφορά εμάς το διοικητικό, για το οποίο κάνουμε εμείς τις αρμόδιες διαδικασίες και έρευνες".

flashnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news