facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Στην Ελλάδα αποδίδεται η μη εξεύρεση λύσης στην ονομασία της ΠΓΔΜ

Η έκθεση Προόδου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) για το 2013, του Σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Ρίτσαρντ Χιούιτ, επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.

Η έκθεση υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με αυτή καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει άμεσα ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΠΓΔΜ.

Το ψήφισμα χαρακτηρίζεται από Έλληνες ευρωβουλευτές, ως μη ισορροπημένο στο σύνολό του, καθώς δεν κατανέμει ορθά τις ευθύνες για τη μη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος.

Στο τελικό κείμενο που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, για ακόμη μια χρονιά έχει η αφαιρεθεί ο όρος «Μακεδονία» από το σύνολο του κειμένου, ωστόσο παραμένει ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονικός».

Τέλος, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία της Ομάδας των Πρασίνων, η οποία προκρίνει μεν την λύση της σύνθετης ονομασίας, θέτει όμως ως προϋπόθεση να μην αμφισβητηθεί η «μακεδονική» ταυτότητα, πολιτισμός, εθνικότητα και γλώσσα.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news