facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών

Με ενίσχυση των μπλόκων που ήδη έχουν στηθεί, αλλά και δημιουργία νέων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις... τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, προχωρώντας ταυτόχρονα σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης.

Ήδη, στο δρόμο προς την Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της "Πρωτοβουλίας", προκειμένου να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ επιδιώκεται συνάντηση για αύριο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και δεν αποκλείεται να προβούν σε κάποιου είδους συμβολική κινητοποίηση εντός της ημέρας.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει και πάλι σε κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός, Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι Σερραίοι αγρότες εξακολουθούν να διατηρούν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και αύριο πρόκειται να προβούν σε διαμαρτυρία κατά της φορολογικής πολιτικής, στην εφορία.

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στο δήμο Καβάλας, προχωρούν από το πρωί αγρότες της περιοχής, ενώ οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στο μεταξύ, αύριο, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να προβούν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από τη μία το μεσημέρι, ενώ συνάδελφοί τους στη Βοιωτία θα μεταβούν με άλλους συμπολίτες τους στα διόδια Τραγάνας που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε "όχι" στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και, μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί, "φρένο" στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news